Pożegnanie V rocznika

2013-06-01 18:33

Farewell to the 5th year  Powiedzieć „do widzenia” jest zawsze trudno. Trudno żegnać przyjaciół, których poznałeś na studiach i którzy towarzyszyli ci przez pięć lat w każdej chwili, smutnej lub radosnej. Trudno opuścić sale, w których odbywały się ciekawe spotkania, trudno zacząć kolejny etap życiowy.

W sobotę, 1 czerwca 2013 r., odbyło się pożegnanie V rocznika stypendystów Fundacji Jana Pawła II. Podczas pięknej mszy świętej modliliśmy się za dar Fundacji oraz za stypendystów, którzy opuszczają jej mury. Prosiliśmy Dobrego Pana, aby pomógł im znaleźć właściwą drogę, rozpoznać, co jest dobre, a co złe, żeby przykładem własnego życia dawali świadectwo wiary i wierności Chrystusowi.

Po mszy świętej, żeby ten dzień nie wydawał się tylko smutny, IV rocznik przygotował piękną zabawę. W stworzonym przez nich filmie pozwolili oni jeszcze raz przypomnieć poszczególne momenty z życia stypendystów V. rocznika. W humorystycznej formie przedstawili oni postać każego ze stypendystów, nie pozostawili bez uwagi także pracowników Fundacji.

Łączyły się w tym wieczorze smutek rozstania i radość początku nowego życia. Dlatego życzymy V. rocznikowi Bożego błogosławieństwa, mądrości Ducha Świętego i opieki Maryi. Niech bł. Jan Paweł II, który zgromadził ich na Fundacji w jedną rodzinę i nauczył dzielić się miłością, pomaga im nieść tę miłość do wszystkich ludzi, których spotkają na swojej drodze życiowej.

Alina Janowska

Zdjęcia: A. Myrowicz