Kardynał Stanisław Dziwisz we Frankfurcie

2013-02-24 15:56

23 lutego, na zaproszenie biskupa diecezji Limburg Franciszka Piotra przybył Jego Eminencja Stanisław Kardynał Dziwisz, Metropolita krakowski. Tego dnia w katedrze św. Bartłomieja we Frankfurcie w uroczystej Eucharystii pod przewodnictwem Kard. Dziwisza w koncelebrze z bp. Franiciszkiem Piotrem, ks. prał. Stanisławem Budyniem - rektorem polskich misji w Niemczech, ks. dr Adamem Prorokiem - proboszczem PMK Wiesbaden, ks. Janem Gogolinem - proboszczem PMK Frankfurt oraz ks. dr Tomaszem Szopą - sekretarzem kard. Dziwisza, uczestniczyło wiele osób z Frankfurtu, Wiesbaden i okolic. Po Mszy św. wszyscy obecni w katedrze zostali zaproszeni do domu parafialnego na krótkie spotkanie z kard Dziwiszem i bp. Franciszkiem Piotrem. Swój udział w tej Eucharystii miała również grupa członków Towarzystwa Przyjaciół Fundacji Jana Pawła II z naszej parafii. Udało nam się zamienić kilka słów y gościem oraz stanąć do wspólnego zdjęcia. Do oglądnięcia wszystkich zdjęć z tego niezwykłego spotkania zapraszamy do galerii.